State of Hawaii
Department of Human Services
Office of Youth Services

Addendum 3
August 10, 2015
To

Request for Proposals

RFP No. HMS 501-16-01
RFP Title: Services For Youth At-Risk

Date Issued: August 10, 2015



DHS/OYS
RFP# HMS 501-16-01
Addendum No. 3
August 10, 2015
ADDENDUM NO. 3
To

REQUEST FOR PROPOSALS
RFP Title: SERVICES FOR YOUTH AT-RISK

RFP No. HMS 501-16-01

The Department of Human Services, Office of Youth Services is issuing this addendum
to RFP No. HMS 501-16-01, “Services For Youth At-Risk” for the purposes of:

X Responding to questions that arose at the orientation meeting of July 24,
2015 and written questions subsequently submitted in accordance with
Section 1-V, of the RFP.

[]  Amending the RFP.

[]  Final Revised Proposals
The proposal submittal deadline:

[]  isamended to <new date>.

X isnot amended.

[] for Final Revised Proposals is <new date>.
Attached is (are):

X A summary of the questions raised and responses for purposes of
clarification of the RFP requirements.

[] Amendments to the RFP,
] Details of the request for final revised proposals.

If you have any questions, contact:
Merton Chinen
808-587-5712
mchinen@dhs.hawaii.gov
Office of Youth Services,
707 Richards Street, Ste. 525,
Honolulu, HI 96813
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RFP HMS 501-16-01

“Services For Youth At-Risk”

QUESTIONS AND ANSWERS

The following response is a further clarification to an answer provided for a written
question in Addendum No. 2, issued on August 6, 2015.

The original question/answer for Question 5 was:

Q5.  Under the Intensive Mentoring Services, contacts to be made by staff, does
texting/emailing youth count as a telephone call and/or face —to-face contact?

A. Contacts such as texting, emailing, and other forms of communication
via social media may count as a telephone call, however, it does not
count as a face-to-face contact.

Upon further review, the following answer for Question 5 is provided in this Addendum
No. 3:

A. Contacts such as texting, emailing and other forms of communication
via social media shall not count as a telephone call. There are issues
regarding the recipient/responder of texting, emails and other forms
of social media that could impact confidentiality and other service
related areas of the client-staff relationship.
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